Hur blir du basketspelare?

Hur blir du basketspelare?

Det bästa med sporten är att du kan spela den på alla nivåer, det krävs inte att du måste ha en viss nivå av kunskap eller koordination för att spela basket, det är bara att köra! Elit eller motion? Det spelar ingen roll.

Basket kan vara en sport som det är svårt att tävla i om man inte är så lång, däremot kan man motionera med basket oavsett hur lång eller kort man är. Det är det fina med sporten – alla kan delta!

En lite kortare spelare behöver däremot vara oerhört kvick i steget och skicklig att dribbla för att kunna tävla och hävda sig på planen. Det har funnits ett fåtal spelare som blivit riktigt framgångsrika då de varit snabba att accelerera, vända och legat väldigt lågt i sin tyngdpunkt och nära golvet.

När kan du börja spela?

Basket kan du börja med när du kan kasta en boll, 5, 6 eller 7 år gammal, det är mycket individuellt, och när man startar kan man göra det enkelt. Att passa bollen fram och tillbaka till mamma och pappa är en bra start för att träna upp bollkänslan. KFUM JKS Basket kan ta emot dig när du fyller sju år.

Om jag stället vill bli basketcoach?

Det finns kurser för att bli basketcoach och det kan vara ett roligt jobb. Det bästa är förstås om du kan lite basket och har spelat lite grann själv, på motionsnivå eller tävlingsnivå – detta är till stor hjälp och skapar förståelse för spelet och vad prestationen kräver. Svenska Basketförbundet har kurser i olika steg som börjar från början, du utför praktik emellan och går på nästa steg. Du behöver bli godkänd i de olika stegen.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar