Att spela på basket

Att spela på basket

När det kommer till basketsporten är Sverige inte en gigant. Men under de senare åren har basket faktiskt blivit mer och mer populärt. Speciellt när det kommer till betting. Idag finns det flera spelsajter som erbjuder betting på några av de största ligorna runt om i världen.

Det kräver en del kunskap och erfarenhet för att kunna spela på basket. Men med lite tur och tålamod kan du dra hem fina vinster. Det kan vara ett sätt att få lite extra pengar till att köpa en begagnad elbil eller till solsemestern. Men tänk alltid på att inte börja spela som ett sätt att tjäna pengar. Spela för nöjets skull.

Det finns egentligen endast en riktig basketstjärna från Sverige, Jonas Jerebko, och han är den enda som har spelat i en final inom NBA. Det ledde till silver vilket är rätt imponerande, men samtidigt trist att det inte blev någon seger.

Trots att betting på sporten är lik andra sportbettings finns det en del skillnader. Det beror på säsongsuppbyggnaden och reglerna är annorlunda jämfört med andra sporter. Det bästa du kan göra för att lyckas med att spela på basket är att läsa allt du kan om sporten och de olika ligorna.

Populäraste ligorna att betta på

Det finns flera olika ligor att spela på. Några av de mest populära är dessa:

NBA – Detta är utan tvekan den allra mest populära basketligan. Det är dessutom inom denna liga som du kan hitta de allra bästa basketspelarna. Säsongen startar varje år i oktober oh grundserien är färdig i april. Därefter kommer slutspelen som pågår fram till juni. NBA är den liga med flest antal matcher.

Svenska basketligan – Trots att Sverige inte är lika insatt i basket som andra länder finns det en svensk basketliga. Dock är den mycket mindre om vi jämfört med NBA. Men för många finns det en hel del charm i den svenska basketen. Skulle du vara intresserad av att spela på just svensk basket måste du självklart välja ett spelbolag som även är svenskt.

OS – Vart fjärde år arrangeras Sommar-OS och basket är en av sporterna som ingår. Det är vanligtvis USA som vinner OS, de har endast misslyckats någon få gång. OS anses dessutom vara det allra finaste som en spelare kan vinna.

VM – En annan större tävling är basket-VM. Precis som i andra tävlingar är det vanligt för USA att vinna. Men år 2019 förlorade de en final vilket förvånade många fans. Serbien vann då VM istället.

Spanska basketligan – Basketkulturen är, förutom i USA, även stor i Spanien. FC Barcelona brukar anses vara dominanten. Den spanska basketligan är, efter NBA, en av de med högre anseende och ligan som har mer pengar än andra.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar