Lärande

Lärande

Basket, som flera lagsporter, kan bli en god grund för lärande. Barn lär sig att dela med sig, passa bollen och förstå hur man arbetar som ett team.

Eftersom KFUM JKS Basket har grupper för yngre barn kan man tidigt lära sig hur man fungerar som ett lag, hur man ser till lagets bästa och att inte själviskt behålla bollen för sig själv är – att lära för livet.

Sport fostrar

En viss styrketräning med kroppen som egen belastning kan ha betydelse när barnen lär sig fundamentala rörelser. De kan hoppa och kasta, springa och utföra rörelser som gör att de utvecklar en allsidig rörelseförmåga.

För de allra yngsta är lek med bollar jättebra, detta kan också förbereda bollkänslan inför ett eventuellt basketspelande. Man kan härma djur och springa i hinderbanor. Att springa i hinderbana är både kul och ganska enkelt, river man ett hinder spelar det ingen roll.

Sport kan vara mycket positivt även för det barn som inte vill tävla. Man kan leka fram olika rörelser men framförallt är den sociala delen viktig där barnen agerar i grupp och lär sig att ta hänsyn till de andra i kollektivet.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar