Bli en bättre basketspelare

Bli en bättre basketspelare

Basket är en oerhört populär sport och har till och med blivit världsberömd underhållning med ”Harlem Globetrotters”. De turnerar över hela världen med ett basketspel i världsklass där de glänser med sitt bollspel och fulländade tekniker. För de allra flesta som spelar basket handlar det nog mer om att bli tillräckligt bra för att nå elitspel. Det fina med sporten är att du kan spela på samtliga nivåer och det krävs inga särskilda kunskaper för att delta i ett spel. Det går alldeles utmärkt att spela basket för motion, för att det är roligt eller för att nå elitnivå. Längden på en basketspelare gör det lättare att nå elitnivå men flera korta spelare som exempelvis Muggsy Bouges, Early Boykins samt Spud Webb har haft långa och framgångsrika karriärer i NBA. Om du älskar att spela basket, men inte är två meter lång, finns det ingen anledning att ge upp din dröm att bli professionell spelare.

Framgång som kort spelare

För kortare spelare gäller det att vara oerhört snabb i steget samt skicklig på att dribbla för att kunna hävda sig på spelplanen och i tävlingar. För att bli riktigt framgångsrik gäller det att kunna accelerera och vända blixtsnabbt samt ha en låg tyngdpunkt nära golvet. Att kombinera basketträning med padel kan vara ett sätt att träna just dessa tekniker. Padel är en intensivsport som kräver snabba reflexer och som tränar din bollkänsla. Det krävs inte mycket utrustning för att spela Padel förutom ett bra padelrack och gärna padelskor. Hos Padelnest kommer du att hitta all utrustning du behöver till bra pris. Här finns ett brett urval av bra padelracket från de största tillverkarna. Padelnest har padelrack i all former och prisklasser samt racket för nybörjare till avancerade spelare. När du handlar hos Padelnest får du snabb leverans, fri frakt och 30 dagars öppet köp.

Bli en bättre spelare

Basket är en otroligt rolig intensivsport som de allra flesta kan spela men hur blir man en riktigt bra spelare? Det är först och främst avgörande hur du tränar men det är också viktigt att satsa på att skaffa dig en stark fysik. Det innebär att du kommer att behöva styrketräna med övningar som stärker din rygg och mage. Kör även bänkpress, marklyft och knäböj. Detta kommer att ge dig en bra fysisk grund som basketspelare och ger dig den styrka du behöver när du spelar. Träna och finputsa tekniker samt öva målmedvetet. Identifiera dina svagheter och fokusera på att förbättra dessa. Om din svaghet är exempelvis skytte behöver du arbeta på att förbättra din teknik genom att öva och öva mer.

Världens bästa spelare

Listan av världens bästa spelare toppas fortfarande Michael Jordan. Men Michael har hård konkurrens av andra elit spelare såsom Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Larry Bird och Kobe Bryant. En sak har de gemensamt och det är att de älskar basket, har tränat stenhårt och målinriktat hela sitt liv för att bli elitspelare i världsklass. Men glöm inte bort att basket är en lagsport och du blir aldrig bättre än ditt lag.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar